Άμεση Επικοινωνία

direct-contact-gr

Κάνε την κράτηση σου online

Online Κράτηση

Υπηρεσίες
  • Στελέχη Εταιρειών
  • Συνέδρια - Εκθέσεις

Η TeleTaxi απευθύνεται και σε εταιρικά στελέχη, αναλαμβάνοντας τη μετακίνησή τους σε επαγγελματικές συναντήσεις (συνέδρια, εκθέσεις, σεμινάρια, ημερίδες).


Στα πλαίσια της άρτιας επαγγελματικής της παρουσίας προσφέρει πολυτέλεια και συνέπεια σε

Read More

Η διοργάνωση συνεδρίων αποτελεί έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους και δυναμικούς τομείς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν (συνεδριακός τουρισμός). Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Read More

Μοναστήρια εκτός Αττικής

Μοναστήρι Παναγίας Μαλεβή

(10 ώρες)
www.pigizois.net/ieres_mones/i_m_panagias_malevi/index_malevi.htm

 

Ν. Αρκαδίας / Διαδρομή (Τρίπολη-Καστρί-Άστρος)
Το πρώτο μοναστήρι ιδρύθηκε το 717 μ.Χ. Είναι κτισμένο στον Πάρνωνα, κοντά στην κορυφή του Μαλεβού, από όπου πήρε την ονομασία Μαλεβή. Είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Η επανίδρυση της σημερινής Μονής έγινε από τον ιερομόναχο Ιωσήφ Καρατζά. Στη Μαλεβή μόνασε από το 1601 ως το 1651 ο Ν. Τερζάκης με το όνομα Νείλος, που μετά το θάνατό του διαπιστώθηκε η αγιότητά του και εορτάζεται στις 7 Μαΐου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας ενώ στη Μονή εορτάζεται στις 12 Νοεμβρίου η Κοίμησή του.


Στη μάχη που έγινε μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων το 1786 η Μονή καταστράφηκε επειδή οι μοναχοί πολέμησαν εναντίων των απίστων. Όσοι μοναχοί επέζησαν μετά τη μάχη της Μαλεβής διασκορπίστηκαν σε άλλα μοναστήρια.


Η Μονή μετατράπηκε από ανδρική σε γυναικεία το 1949 με τρεις μοναχές, που εστάλησαν, από την Μονή της Επάνω Χρέπας. Κατά την Κατοχή οι αντάρτες την χρησιμοποίησαν ως νοσοκομείο και οι γερμανοί την χτύπησαν με αεροπλάνα. Λίγα χρόνια μετά καταστράφηκε από σεισμό και άρχισαν οι επισκευές. Το 1968 έγινε ανέγερση του παρεκκλησίου του Αγ. Νείλου. Στο μοναστήρι υπάρχει μία θαυματουργική εικόνα από τις 70, που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, που από το 1964 αναβλύζει Άγιο Μύρο, χάρη στο οποίο πολλοί ασθενείς θεραπεύονται. Τα θαύματα της Παναγίας στη Μονή αυτή είναι αναρίθμητα.

 

ΤΙΜΗ: 300€

 

 

Μονή Οσίου Λουκά

(8 ώρες)
www.osiosloukas.gr

 

Το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αι., η Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, είναι ιδρυμένο σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα. Το μοναστήρι με τις δύο μεγάλες εκκλησίες (το ναό της Παναγίας και το Καθολικό), την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό τοπικό Άγιο, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και τούτο γιατί ή μορφή της τέχνης του θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα σε όλη την Ελλάδα.

 

Για το Μοναστήρι Εισιτήρια:
Μεγάλοι: 3 ευρώ
Κάτω των 18: δωρεάν
Χειμώνα : από 01.11.2008 έως 31.03.2009 08:30-15:00
Καλοκαίρι κάθε μέρα: 08:00 - 14:00 & 16:00 - 18:00

 

ΤΙΜΗ: 220€

 

 

Προσκύνημα στην Εύβοια, Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος

(8 ώρες)

www.servitoros.gr/evia/view.php/181/

 

Πρώτα θα επισκεφθούμε στην Χαλκίδα, τον ωραίο και περικαλλή Ναό του Αγίου όπου φυλάσσεται σε λάρνακα άφθαρτο και αναλλοίωτο το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και στην συνέχεια αφού γευματίσουμε σε μία από τις ωραίες και παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ, κοντά στην Λίμνη Ευβοίας, όπου και εκτός όλων των άλλων θα προσκυνήσουμε την σεπτή και θαυματουργή κάρα του Αγίου.

 

ΤΙΜΗ: 240€

 

Ζητήστε Τιμή για Βαν ή Λιμουζίνα Εδώ!