Άμεση Επικοινωνία

direct-contact-gr

Κάνε την κράτηση σου online

Online Κράτηση

Υπηρεσίες
  • Στελέχη Εταιρειών
  • Συνέδρια - Εκθέσεις

Η TeleTaxi απευθύνεται και σε εταιρικά στελέχη, αναλαμβάνοντας τη μετακίνησή τους σε επαγγελματικές συναντήσεις (συνέδρια, εκθέσεις, σεμινάρια, ημερίδες).


Στα πλαίσια της άρτιας επαγγελματικής της παρουσίας προσφέρει πολυτέλεια και συνέπεια σε

Read More

Η διοργάνωση συνεδρίων αποτελεί έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους και δυναμικούς τομείς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν (συνεδριακός τουρισμός). Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Read More

Μοναστήρια εντός Αττικής

Επίσκεψη στή Μονή Οσίου Εφραίμ - Νέα Μάκρη

(3 ώρες)

 

Ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Αττικής είναι αυτό στο Όρος των Άμωμων (τοποθεσία γνωστή σήμερα ως Νέα Μάκρη). Πολλοί μοναχοί και ιερείς έμειναν εκεί και προσευχήθηκαν στον Κύριο. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν μεγάλες και βάρβαρες σφαγές όπου ξεκληρίστηκε το μοναστήρι, ένα από τα θύματα ήταν και ο Άγιος μας. Το 1950 βρέθηκε το πρώτο εύρημα... Ένα κεφάλι... και όλος ο τόπος απόκτησε μια ευωδιά. Ήταν φανερό ότι επρόκειτο για κληρικό γιατί το ράσο του είχε παραμείνει άθικτο. Το βράδυ, διαβάζοντας τον εσπερινό η Ηγουμένη άκουσε βήματα.. ο ήχος ερχόταν από τον τάφο.. μετά απο τον περίβολο και έφτασε ως την πόρτα της εκκλησίας. Εκεί πρωτοαντίκρισε τον Άγιο, ψηλός με μάτια μικρά στρογγυλά, με μακριά μαύρα γένια που έφταναν στον λαιμό, ντυμένος με την μοναχική αμφίεση. Στο ένα χέρι είχε μία φλόγα και με το άλλο ευλογούσε. Την επόμενη κι όλας μέρα η Ηγουμένη καθάρισε τα οστά και τα τοποθέτησε σε μια θυρίδα στο Ιερό του Ναού. Το ίδιο βράδυ φανερώθηκε στον ύπνο της ο Άγιος και την ευχαρίστησε και της φανέρωσε και το όνομα του " ΕΦΡΑΙΜ ".


ΤΙΜΗ: 80€

 

 

Ιερά Μονή Κλειστών-Φυλής

(3 ώρες)

Η παλαίφατος και Σεβασμία Ιερά Μονή "Κοιμήσεως της Θεοτόκου" Κλειστών-Φυλής, είναι το αρχαιότερο Μοναστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής. Η Μονή είναι κτισμένη σε σημείο που διακρίνεται για τη φυσική ομορφιά και την αγριάδα του τοπίου. Δεν είναι ακριβής η χρονολογία ιδρύσεως της. Aλλοι ανάγουν την αρχή της εις τους χρόνους "επικρατήσεως του Χριστιανισμού εις την Αττικήν" και άλλοι προ της Αλώσεως. Αφορμή ιδρύσεως, υπήρξε η εύρεσις της εικόνος της Θεοτόκου-Ελεούσης εις τον απέναντι της Ιεράς Μονή Βράχο. Το Καθολικό είναι Σταυροειδής Ναός μετά τρούλου. Έως το 1930 ήταν ανδρώα Μονή. Ανεσυστήθη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών σε Γυναικεία. Η συμβολή της Ιεράς Μονής στους Εθνικούς αγώνες ήταν σημαντική. Πλήθη πιστών καταφεύγουν στην θαυματουργό εικόνα της "Παναγίας της Ελεούσης". Εορτάζει την 15η Αυγούστου εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


ΤΙΜΗ: 75€

 

 

Μοναστήρι Άγιος Κυπριανός

(3 ώρες)

 

Σέ απόσταση 2 χιλ βόρεια τού Δήμου Φυλής σε υψόμετρο 500 μέτρων υπάρχει το αντρικό μοναστήρι του Αγιου Κυπριανού καί ιουστίνης (παλαιοημερολογίτες), πού ιδρύθηκε το 1961.


ΤΙΜΗ: 75€

 

 

Μονοήμερη Επίσκεψη στά Μοναστήρια Ν.Αττικης

(8 ώρες)

 

Μονή Καισαριανής
Η Μονή Καισαριανής είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Αττικής. Ιδρύθηκε τον 2ο αιώνα και είναι κτισμένη σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της πρωτεύουσας, στους πρόποδες του Υμηττού. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές το μοναστήρι κτίστηκε πάνω στα ερείπια Ρωμαϊκού ιερού και παλαιότερου αρχαιοελληνικού ναού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα ο τρούλος της εκκλησίας στηρίζεται σε τέσσερις κολώνες του αρχαίου αυτού ναού. Η μονή γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της κατά τον 12ο και 13ο αιώνα. Την εποχή της ευημερίας της αποτελούσε πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο. Το καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου. Πρόκειται για ένα ναό Ελληνικού σταυροειδούς τύπου, που κοσμείται από τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Στο περίβολο του μοναστηριού μπορείτε να δείτε μια πηγή, το νερό της οποίας αναβλύζει από το στόμα ενός μαρμάρινου κριαριού. Τα παλαιότερα χρόνια υπήρχε η αντίληψη ότι το νερό αυτό θεράπευε τη στειρότητα. Η μονή Καισαριανής εκτός από την πλούσια ιστορία της και τον εντυπωσιακό της διάκοσμο, αποτελεί και εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για πεζοπορία στο βουνό και γενικότερα για επαφή με τις ομορφιές της Αττικής γης.


Μονή Πεντέλης
Η μονή Πεντέλης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα μοναστήρια της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1578 από τον Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας η μονή αποτέλεσε ένα από τα κύρια πνευματικά κέντρα της Αθήνας. Με την πάροδο των χρόνων προστέθηκαν και νέα κτίρια στο υπάρχων συγκρότημα. Επίσης, πολλά τμήματα των αρχικών οικοδομημάτων αναστηλώθηκαν, ενώ ορισμένα ανοικοδομήθηκαν. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει το αρχικό νοσοκομείο, το σιντριβάνι και ορισμένα από τα κελιά των μοναχών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το καθολικό της μονής που κοσμείται με μεταβυζαντινές αγιογραφίες.


Μονή Δαφνίου
Η μονή Δαφνίου θεωρείται το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Αθήνας. Βρίσκεται στα δυτικά της πρωτεύουσας κοντά στο προάστιο του Χαϊδαρίου και σε απόσταση 11 χλμ. από το κέντρο. Η μονή έχει κτιστεί στη θέση που βρίσκονταν το αρχαίο ιερό του Δαφναίου ή Δαφνίου Απόλλωνα, δίπλα στην Ιερά οδό που οδηγούσε από την Αθήνα στην Ελευσίνα. Ο ναός αυτός καταστράφηκε το 395 μ.Χ. από τους Γότθους και αργότερα, όταν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες απαγόρευσαν την ειδωλολατρία, οι χριστιανοί έκτισαν στη θέση αυτή εκκλησία, χρησιμοποιώντας ως υλικά αρχιτεκτονικά μέλη του αρχαίου ναού. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία, καθώς βρίσκονταν στο δρόμο προς την Ελευσίνα, όπου οι ειδωλολάτρες συνέχιζαν να πηγαίνουν και να τελούν τα Ελευσίνια Μυστήρια. Το πρώτο λοιπόν κτιριακό συγκρότημα του μοναστηριού είναι αφιερωμένο στη κοίμηση της Θεοτόκου, οικοδομήθηκε 6ο αιώνα. Τα μνημεία που σώζονται σήμερα ανήκουν στην δεύτερη οικοδομική φάση και χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό του ναού, που κοσμείται με θαυμάσια μωσαϊκά της περιόδου εκείνης, τα οποία αναπαριστούν σημαντικές στιγμές από τη ζωή του Χριστού και της; Θεοτόκου. Πρόκειται για μοναδικά έργα τέχνης της Μεσοβυζαντινής περιόδου που κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών της μονής. Στο νάρθηκα και στον κυρίως ναό εικονίζεται, δίπλα στον κύκλο των Παθών του Xριστού, ο κύκλος από το βίο της Παναγίας. Ένα από τα ωραιότερα μωσαϊκά είναι η Σταύρωση, ενώ στον τρούλο δεσπόζει η αυστηρή μορφή του Xριστού Παντοκράτορα σε χρυσό φόντο.


Μονή Άγιου Ιωάννη Κυνηγού
Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Έχει κτιστεί σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στη βορειότερη κορυφή του Υμηττού και διαθέτει υπέροχη θεά προς την Αθήνα αλλά και προς την πεδιάδα των Μεσογείων. Από το αρχικό οικοδόμημα της μονής σώζεται μόνο το πλινθόκτιστο καθολικό με τις μεταγενέστερες προσθήκες του 13ου αιώνα και η κύρια είσοδος. Σήμερα, η μονή στεγάζει γυναικείο κοινόβιο.


Μονή Αστερίου
Η μονή Αστερίου βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και είναι κτισμένη σε μια κατάφυτη τοποθεσία. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές η μονή ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το οικοδομικό συγκρότημα που διατηρείται σχεδόν ακέραιο και περιλαμβάνει τετράπλευρο περίβολο φρουριακής μορφής, δυο πτέρυγες με κτίρια και καθολικό τύπο εγγεγραμμένου σταυροειδούς με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Επίσης, σώζεται η θολωτή δεξαμενή με κρήνη που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Η μονή αποτελεί ιστορικό μνημείο και είναι επισκέψιμη.


Μονή Άγιου Ιωάννη Θεολόγου
Βρίσκεται στην περιοχή του Παπάγου. Έχει κτιστεί στη θέση αρχαίου οικοδομήματος. Ακόμη και σήμερα σώζονται μαρμάρινα κιονόκρανα, μαρμάρινες βάσεις, κ.α υπολείμματα αρχαίων κτισμάτων. Ο ναός χρονολογείται από την τελευταία βυζαντινή περίοδο (13ο – 15ο αιώνα) και ανήκει στον τύπο του εγγεγραμμένου σταυροειδούς. Σήμερα, είναι γυναικείο κοινόβιο.

 

ΤΙΜΗ: 200€

 

 

Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

(3 ώρες)

 

Η μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου βρίσκεται στη Λυκόβρυση Αττικής και ανήκει στο παλαιό Ημερολόγιο. Πρόκειται για μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα που καταλαμβάνει γύρω στα 50 στρέμματα. Ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε στα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Προσέρχονται εκεί πολλά ζευγάρια Γ.Ο.Χ., που προσδοκούν την απόκτηση τέκνων.

 

Αν το μήλο «του κακού» στάθηκε η αιτία για να εκδιωχθούν οι πρωτόπλαστοι από τον παράδεισο, με το μήλο «του καλού» πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν παιδιά οι άτεκνοι και να γιατρευτούν οι άρρωστοι.

 

Για να το βρει κανείς, δεν είναι ανάγκη να φθάσει στον παράδεισο. Μοιράζεται στο παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στη Λυκόβρυση Αττικής. Ερχονται από όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να προσκυνήσουν και να προμηθευτούν το μήλο, που «αν συνδυαστεί με νηστεία, πίστη και υπομονή και θέλει και η Αγία, φέρνει αποτέλεσμα».

 

ΤΙΜΗ: 75€

 

Ζητήστε Τιμή για Βαν ή Λιμουζίνα Εδώ!